Movilmedia - Vissza a főoldalra
Amerikai zászló Német zászló Spanyol zászló Magyar zászló Szlovák zászló Román zászló

 

 

"Okos" QR kódok mindenütt!


s-qrc.es     QR kódok mindenütt – de mire használható?

 

Az úgynevezett „hagyományos” QR (quick response) kód egy kétdimenziós vonalkód (egy egy dimenziós, kevés információt tárolni képes vonalkód „utódja”), melyet minden korszerű telefon képes olvasni, ingyenes olvasó program segítségével. Kapcsolatot teremt az adott termék vagy szolgáltatás és az online elérhető információk között. Segítségével keresgélés nélkül, beolvasás után azonnal elérhetővé válik az információ, amelyet szeretnénk mások tudomására hozni. Mint arra az angol kifejezés is utal, gyorsan cselekvésre késztethetjük azt, aki a kódunkkal találkozik. Könnyű használata miatt egyre népszerűbb, ma már a legkülönfélébb vállalkozások alkalmazzák, az élet számtalan területén találkozhatunk QR kódokkal. Előnye, hogy a közvetíteni kívánt információkat egyszerűen tudjuk átadni, hiszen nincs szükség weboldalak címének beírására, telefonszámok begépelésére, elegendő csak beolvasni a kódot egy ingyenes QR szkenner programmal, és azonnal hozzájuthatunk a szükséges adatokhoz, információkhoz. Költséghatékony és bármilyen felületre elhelyezhető. (plakát, szórólap, termékcsomagolás, névjegykártya, kedvezménykártya, stb.)
De van két hiányossága.

Az első humán jellegű: Nem látványos, az emberi szemnek nem sokat jelent, fekete „pöttyök” egy fekete keretben. Hát, nem éppen figyelemfelkeltő.
A második a nagyobbik gond. A „hagyományos” QR kódba ágyazott internetes cím (URL) statikus, nem változtatható.
(Ha pl. egy „hagyományos” QR kódunkhoz hozzárendelünk egy weboldalt (pl. egy termék leírását), akkor ezen nem tudunk később változtatni. A QR kóddal készült nyomtatványaink, brosúráink, óriás plakátjaink már kint vannak a piacon, ekkor már kötve vagyunk, maximum a cél weboldalon tudunk változtatni. Viszont, ha az adott termék kampánya már véget ér, de a QR kódunk még hónapokig, évekig „keringhet” a piacon, de az adott weboldal már nincs, akkor a QR kód URL-je a „semmibe fog vezetni”, un. „törött link” lesz, ami kontraproduktiv.
A hagyományos QR kóddal marketing szempontjából csak egy dolgot lehet csinálni: a potenciális Vásárlót „egy adott URL-re, weboldalra küldeni.
Hátránya a hagyományos QR kódnak, hogy az érdeklődőről szinte nem tudunk meg semmit, a céges weboldalak általában nincsenek felkészítve komoly látogatói analízisekre.


Így, a jó megoldás a hagyományos QR kód helyett az S-QR kód !

 

 

s-qrc.es

 

Az úgynevezett Smart-QR Code (S-QR) vagy „Okos”-QR kód, eddig még nem ismert, innovatív lehetőséget ad a kezedbe, kampányod és marketing tevékenységed hatékonyságának növeléséhez.

s-qrc.es

A Smart-QR kód egy olyan egyedi megoldás

amely lehetőséget biztosít a kód mögötti online tartalmak dinamikus cseréjére, módosítására. Felhasználásának csak a képzelet szabhat határt, hiszen az S-QR rendszerben létrehozott Smart-QR kódokhoz tartozó hivatkozásokat bármikor, könnyedén cserélhetjük egy felhasználóbarát kezelőfelületen, többféle paraméter megadásával. A rendszer alkalmas arra, hogy kinyomtatott anyagaidon (pl. szórólap, kiadvány, óriásplakát) a változatlan kód mögötti tartalmat cseréld a kívánt időközönként és módon. Így reagálhatsz a kampányod során bekövetkező változásokra, és rendkívül költséghatékonyan közvetíthetsz sokszoros információtartalmat, hiszen nem kell minden esetben új nyomtatott megjelenéseket készítened, ha mást szeretnél közölni a kóddal. (pl. szállodai alkalmazás esetén napi ajánlatok, stb.) Ügyfeleid, partnereid az S-QR kód segítségével a későbbiek során is elérheted anélkül, hogy új kódot kellene generálnod, és eljuttatni hozzájuk azt. Ez a rendszer új távlatokat nyit az online és offline marketing területén egyaránt, alkalmazásával alapjaiban tudod megváltoztatni, hatékonyabbá tenni eddigi marketing tevékenységed, vendégtájékoztatód, vagy bármely más anyagod. Mindezekre a hagyományos, statikus QR kódok nem alkalmasak.
Smart-QR kód-jaiddal együtt egy szerver használati jogot is kapsz, így vásárlói kommunikációdal szabadon szervezheted és igen komoly adatbázist építhetsz ki a leendő Vevőidről.
Smart-QR kód nem (!) egyszerűen egy kódba épített URL, hanem egy közbeépített számítógépes rendszer segítségében általad programozható információs, média és marketing felület. Smart-QR kód elkészítése és programozása semmiféle szakismeretet nem igényel, rendszerünk mindent elvégez helyetted.
Smart-QR kódnak lehet saját szín- és alakvilága, beleilleszthető kép vagy vállalati logó, irányit ható egyedi vagy központi (bázis) weboldalra, programozható, hogy minden X.-ik látogató más weboldalra jusson, mint a többi látogató (pl. nyeremény marketing). És még számtalan egyedi megoldás!
Smart-QR kód licence joga már havi 14 Euró-tól megkapható, s akár már az első napon megtérülhet.

Próbáld ki 3 napig ingyenesen, minden kötelezettségvállalás nélkül www.s-qrc.es

Kiegészitő szolgáltatások

Minisire rendszer Mobiltelefonos (+tablet) megjelenítésre

s-qrc.es


Nincs weboldalad? Vagy komplikált szerkeszteni? Netán nincs még mobiltelefonra optimalizálva?


Semmi gond. A www.s-qrc.es ezt is megoldja.

Növeld kampányod, reklámod hatékonyságát még jobban kihasználva az S-QR rendszer lehetőségeit az opcionális mobil eszközökre optimalizált weboldal készítő rendszerrel!
Mobiloptimalizált, minisite készítő rendszerünkkel könnyedén tudsz mini oldalakat generálni a kampányodhoz, ezzel még egyedibbé és közvetlenebbé téve azt. Keltsd fel a figyelmet azzal, hogy egyedi akcióidra, ajánlataidra kis oldalakat készítesz, melyeken gyorsan elérhetők a szükséges információk. A mini oldalakat bármikor személyre szabhatod, átszerkesztheted. S-QR kódod segítségével egyszerre több mini-site között is "mozgathatod" ügyfeleid, látogatóid, így fokozva kampányod sikerét.


Nyomon követés / Tracking


s-qrc.es

Marketing kampányok során gyakran felmerülő probléma, hogy az elköltött forintok hatékonysága nehezen mérhető. Ennek a problémának a megoldására is lehetőséget nyújt rendszerünk, nálunk lehetőség van a mérésre, visszacsatolásra.
Kövesd nyomon az S-QR kódjaid használatát, beépített analitikai rendszerünk segítésével. Ha szükséges, módosítsd a kampányod, irányítsd annak menetét. Követési adataid exportálhatod rendszerünkből.
.

www.s-qrc.es

QR kód olvasó program letöltés (igyenes)