Movilmedia - Vissza a főoldalra
English Italy Espana Hungary Slovenia France

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretne hatásos, az mai kor felgyorsult kommunikációs- és médiavilágának megfelelő tájékoztatót adni látogatóinak?
Méghozzá installáció, netán nyomtatott példányszám vagy média költségek nélkül? Tehát ingyen!


Mi is az a „INFO-WIFI”?


Egy speciális, bármilyen zárt (vagy akár nyitott) térbe telepíthető lokális mobilkommunikációs információs hálózat, melyhez bárki kapcsolódhat a helyszínen és ahonnan Ön információs anyagokat jeleníthet meg, „oszthat szét” a jelenlévőknek. A jelenlévők (így pl. a múzeumlátogatók) a saját mobilkészülékükkel vehetik át az információkat. Költségmentesen!
Jelezzük, hogy a vételre bármilyen típusú és operációs rendszerű (IOS, Android, Win) mobiltelefon vagy tablet (de akár notebook is) alkalmas amely Wi-Fi képes.
Az információk átvételéhez senkinek nem kell telepíteni semmiféle programot és sincs semmiféle adatforgalmi költség. Tehát az is átveheti az információkat, akinek nincs mobilnet előfizetése, vagy éppen elfogyott az előfizetett volumene. Átvehetik külföldi látogatók is, itt nincs  roaming!
Kiemeljük, hogy az információk átadásának (sugárzásának” a működtető Múzeum számára sincs semmiféle hálózati költsége, a rendszer áramfogyasztása elenyésző, alig több mint egy mobiltelefoné, de működhet a belső világítás által adott napelemről is.

 

Az „INFO-WIFI” egy mobil hálózati eszközökből álló, felprogramozott kis „eszközcsoport”, mely könnyen deponálható, egy notebook táskában is elfér. Működtethető elektromos hálózatról vagy akár saját akkumlátoráról is, de saját napeleméről is.

Mivel lehet csatlakozni a „INFO-WIFI” eszközhöz?
Bármivel, ami rendelkezik Wi-Fi kapcsolattal, ez lehet mobiltelefon, tablet, notebook. (bármilyen)

Kell-e, hogy a fogadó eszköz rendelkezzen mobilinternettel valamelyik telefontársaságtól?
Nem! Nem szükséges. A „INFO-WIFI” egy önálló, alkalmi saját mobilkommunikációs hálózat.

Milyen információs anyagokat lehet eljuttatni a múzeumlátogatókhoz?
Megjeleníthető és letölthető bármilyen ismert formátum, így dokumentáció (html, doc, txt, pdf), táblázat (xls), multimédia (képek, videók), de akár telepítendő applikációk is. Megjeleníthető saját, erre az alkalomra készítetett weboldal, videó is.  Azaz bármi, ami az interneten megjeleníthető, átadható. Részünkről leginkább a képi formátumba történő anyagokat javasoljuk.

Mennyi a hatósugara az „INFO-WIFI” -nek?
Skálázható. A terepviszonyok függvényében 30-50 m. között, de eszközeink sorba köthetők, így a hatótávolság növelhető. Beállítható, hogy a kívánt téren kívül már ne láthassák.

Egyszerre hányan csatlakozhatnak a „INFO-WIFI” eszközre?
Ez  százas nagyságrend is lehet, ennél többen úgy sincsenek ugyanazon zárt térben. De skálázható.
Egy múzeumban működhet tetszés szerinti számú ilyen eszköz, nem zavarják egymást, s tetszés szerint hálózati nevet lehet nekik adni. (pl. „Rodin Info”)
Az „INFO-WIFI” egy teljesen zárt rendszer, nincs kapcsolata se  az Önök számítógépes rendszerével, se az Internettel. Használata sem Önöknek, sem a látogatóknak semmiféle biztonsági kockázatot nem jelent! „Az INFO-WIFI” mellett az Önök normál (belső, zárt) WI-FI-je továbbra is működhet, nem zavarják egymást.

Mire tudná használni az INFO-WIFI szolgáltatást egy Múzeum?
Önök nálunk sokkal jobban tudják, hogy egy-egy kiállított tárgyhoz milyen kísérő információk lennének a legalkalmasabbak a látogatók kiszolgálására, tájékoztatására, így mi csak ötletelünk:

Illetve minden, amit az adott művek, tárgyal kapcsolatban kiállítási szakemberek, történészek, restaurátorok (stb.) úgy gondolnak. Minden, ami leírható, minden, ami lefényképezhető.

Hogyan használja a „INFO-WIFI” t a Múzeumunk?
Nagyon egyszerűen. Fel kell hívni a látogatók figyelmét (a jegyen, belső plakátom), hogy a helyiségben ingyenes  „INFO-WIFI” szolgáltatás működik. Ezt minden látogató észre is veszi, ha a mobiljára néz. Megjelent az „INFO-WIFI” és látszik, hogy nincs jelszava, bárki beléphet.
Miután a látogató ráállt az „INFO-WIFI”-re, innentől kezdve már hozzájuthat minden információhoz, amit közölni akarunk vele. Ezek lehetnek egyedi képbe foglalt információk és lehet virtuális weboldalba vagy menürendszerbe ágyazott anyagok. Sőt a megjelent tájékoztatókat a látogató le is töltheti a telefonjára (ahonnan az Interneten át már meg is oszthatja másokkal a közösségi oldalakon keresztül, így a Múzeum anyaga azokhoz is eljuthat, akik (még) ott sincsenek.

Kell-e szakértelem a „INFO-WIFI” eszköz a múzeumi kezeléséhez?
Nem. Az eszköz szoftverjét úgy készítettük el, hogy lényegében bárki üzembe helyezheti. A tartalmak aktualizálása is szakértelem nélkül (egy gyorstalpaló után) elvégezhető. Az információs hátteret egy PC-vel bárki elkészítheti és az anyag (pl. csere esetén) egy sima notebook-ról az eszközre feltölthető.

Láthatom a célba juttatás hatékonyságát?
Igen. QR kódos megoldással megoldható.

További információkért keresse bizalommal  hazai képviseletünk munkatársait